Reformisti traže očitovanje Božinovića oko Anđelka Stričaka

17.10.2022.

13:01

Autor: M.Š./HRT

Radimir Čačić - Reformisti

Radimir Čačić - Reformisti

Foto: HTV / HRT

Više od tri tjedna prošlo je od neslavnog izlaska varaždinskog župana Anđelka Stričaka. Priča je ponovno postala aktualna nakon što je u medije procurila snimka iz koje se može zaključiti da je Stričak bio u kontaktu s napadačem, a tvrdio je suprotno. Na slučaj su se osvrnuli Reformisti. 

Traže i očitovanje ministra unutarnjih poslova jer Stričak nije prijavljen za narušavanje javnog reda i mira te nije priveden. Ističu - ovo je ruganje građanima.

- Tim više što se ovdje radi o modelu ponašanja župana Stričaka. Ima dugu povijest nasilničkog ponašanja - prvo ga je za nasilje prijavila supruga, pa je povukla prijavu. Isto tako se dogodilo s neanonimnom prijavom za silovanje. Podsjetimo da je već jednom bio i napadnut pod nerasvjetljenim okolnostima, kaže Natalija Martinčević, saborska zastupnica iz redova Reformista.

- To je sramota za čovjeka, za HDZ stranku koja ga je dovela na vlast, za stranke koje su stale iza njega pa se sad ne usuđuju tražiti ostravku jer je nekog sram, nadam se da je. Sramota je za sve nas, istaknuo je Radimir Čačić, predsjednik Reformista.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!