14:46 / 04.11.2019.

Autor: Hina/HRT

Reiner: Beljak nije dostojan Tuđmanu ni obrisati cipele

-

-

Foto: - / -

Potpredsjednik Sabora Željko Reiner žestoko je odgovorio na tvrdnju Kreše Beljaka (HSS) da se u Hrvatskoj "otac korupcije zvao Franjo Tuđman.
Potpredsjednik Sabora Željko Reiner (HDZ) žestoko je odgovorio na tvrdnju Kreše Beljaka (HSS) da se u Hrvatskoj "otac korupcije zvao Franjo Tuđman" poručivši kako bi bilo "smješno da nije tragično tko to govori" te kako Beljak "nije dostojan Tuđmanu ni obrisati cipele".

- Da to o čovjeku koji je osnovao modrenu Hrvatsku govori čovjek koji je pravomoćno osuđen zbog teške provale u više automobila na osam mjeseci, uvjetno tri godine, i da se takav lik uopće usudi takvo nešto govoriti o dr. Franji Tuđmanu kojem nije dostojan obrisati ni cipele", izjavio je Željko Reiner novinarima u Saboru. Zapitao se i hoće li ijedan pravi HSS-ovac ikada više moći glasovati za "osobu koja je tako nešto rekla o predsjedniku Tuđmanu".- To su lažne, neutemeljene i sramotne izjave usmjerene protiv aktera hrvatske političke scene, a što je najtužnije, protiv prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, koji je znao preuzeti inicijativu u teškim vremenima kad je to trebalo. Osoba koja je to izjavila pokazuje da joj nije stalo do istine, nego do manipulacije i laži, na čemu gradi svoju političku platformu, poručila je zastupnica HDZ-ova zastupnica Irena Petrijevčanin Vuksanović.

Podsjetimo, Beljak je na potpisivanju Antikorupcijske koalicije, koju čine SDP, HSU, HSS i SNAGA, ustvrdio je da svaka zemlja ima korupciju, jedino kod nas korupcija ima državu i domovinu. "Otac te korupcije zvao se Franjo Tuđman. Kum te korupcije zove se Vladimir Šeks, tvorac prvog Ustava. Djeca te korupcije zovu se Ivo Sanader i Andrej Plenković, a ovo što se danas događa je kulminacija tridesetogodišnjeg upropaštavanja Hrvatske", kazao je Beljak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!