09:43 / 02.03.2018.

Autor: I.M./HRT

Reiner: Paradoksalan je podatak o 12 tisuća replika

-

-

Foto: - / -

Reiner je rekao kako su izmjene Poslovnika prošle javnu raspravu te kako je zanimljivo da je zamjerke uputilo samo šest subjekata.
Željko Reiner, potpredsjednik Hrvatskog sabora i predlagač izmjena Poslovnika, komentirao je za HRT-ov Studio 4 noćašnju maratonsku sjednicu Sabora. Zašto je trajala cijelu noć i zašto je rasprava o izmjenama Poslovnika na dnevni red došla tek u kasne sate, Reiner kaže - treba pitati oporbu koja je na stanke potrošila više od dva sata.

Ono što se noćas događalo je čista opstrukcija rada Sabora - zastupnici su lijepili flastere, čitali Bibliju spominjali cijene banana.

Reiner je rekao kako su izmjene prošle javnu raspravu te kako je zanimljivo da je zamjerke uputilo samo šest subjekata. Nekoliko udruga, jedan pojedinac te Most kao stranka.

Nisam siguran da građani to cijene, umjesto da se raspravlja o temama o kojima im život ovisi.

Reiner je rekao kako o 17 SDP-ovih amandmana prvo mora raspravljati Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav. Odbor je bio sazvan za danas u 10 sati, no s obzirom na tijek sjednice, vjerojatno će se održati tek u ponedjeljak.

Iznio je zanimljiv podatak. Rekao je kako je najveći paradoks u ovom sazivu Sabora da je bilo 12400 replika, a samo nešto više od 600 pojedinačnih rasprava.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!