Reiner umjesto Bačića, interpelacija zbog divljanja cijena, JMBG odlazi u povijest

18.01.2023.

19:09

Autor: Iva Magušić-Dumančić/Dnevnik/P.F./HRT

Sabor

Sabor

Foto: Dnevnik / HRT

U Hrvatskom saboru jutros primopredaja u Klubu vladajuće stranke. Nakon sedam i pol godina predvođenja saborskih HDZ-ovaca, Branko Bačić i službeno je dužnost predao svojem nasljedniku Željku Reineru. A Hrvatski suverenisti prikupili su dovoljan broj potpisa za interpelaciju o radu Vlade vezanu uz zaštitu građana od neopravdanih poskupljenja prije i nakon uvođenja eura. 

Branko Bačić i službeno je "ključeve" najbrojnijeg Kluba zastupnika predao svojem nasljedniku Željku Reineru.

Prilikom primopredaje Reiner je zahvalio svom prethodniku na odličnom vođenju i funkcioniranju Kluba HDZ-a u proteklih sedam godina.

- Imamo stabilnu većinu, koju ste imali prigodu vidjeti ne samo jučer tijekom glasanja, već od početka ovog mandata. Tu nema nikakvih problema, dapače možda će se ta većina i povećati, poručio je Reiner.

Kao novi predsjednik Kluba, Reiner je dodao da će surađivati sa svima koji žele surađivati na dobrobit hrvatskih građana, usprkos ideološkim i svjetonazorskim razlikama.

Obnova područja pogođenih potresom bit će tema u Saboru sljedeći tjedan. Na rasporedu je i interpelacija SDP-a o radu Vlade u vezi s obnovom, kritike iz oporbe ponovno pljušte.

Druga interpelacija bit će zbog cijena. Potpise za interpelaciju skupili su Hrvatski suverenisti. Od Vlade traže mjesečna izvješća ministra gospodarstva Davora Filipovića.

Onima za koje se utvrdi da su neopravdano povećali cijene - traže ukidanje subvencija, sve su poslali u saborsku proceduru. 

U Saborskoj proceduri je i Zakon prema kojemu JMBG odlazi u povijest. Danas je raspravljen, a glasovanje će biti u petak.


Pregled današnjeg dana Sabora pogledajte u videoprilogu Ive Magušić-Dumančić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!