13:57 / 13.11.2019.

Autor: HRT

Rekonstrukcija Lujzijane, lokalne ceste postale međunarodne

Foto: ilustracija, Borna Filic/PIXSELL

Foto: ilustracija, Borna Filic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Osim preko naselja Drežnik, obilazak ide i kroz Hrnetić, Veliku i Malu i Jelsu. Do grada oko pola sata.
Početkom jeseni počela je rekonstrukcija dijela državne ceste broj 6 kroz Karlovac, nekadašnje Lujzijane, stare ceste prema Rijeci. Investitor,  Hrvatske ceste, zbog radova je zatražio preusmjeravanje prometa na lokalne prometnice kroz obližnja naselja. No one nisu prilagođene novoj količini prometa, a sve dodatno otežava činjenica da uglavnom nemaju nogostup, a i u lošem su stanju.

Lokalne prometnice sada su postale međunarodne. Koriste se njima i Slovenci i susjedi iz BiH kojima je to najkraći put. A ceste potpuno neprilagođene, pune rupa, uz kanale. Osim preko naselja Drežnik, obilazak ide i kroz Hrnetić, Veliku i Malu i Jelsu. Do grada oko pola sata. Kritična točka je i pješački most - koji to više nije. Za nosivost nitko ne pita.

Investitor, Hrvatske ceste poručuju - za sve smo dobili suglasnost grada i policije. Ako treba postavit će dodatne prometne znakove no za sigurnost prometa - više od toga ne mogu. "Problem nastaje jer se vozači ne pridržavaju trenutne prometne regulacije.  Smatramo da je dio problema u prometnoj kulturi dijela vozača i nepoštivanju prometne regulacije i ograničenjima, priopćili su.

Jedina dobra vijest u svemu je što ovo stanje ne bi trebalo još dugo potrajati. Rok je investitoru da planirane radove na Borlinu završi do kraja godine, za kada je planirano i ukidanje ove regulacije prometa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!