17:11 / 08.11.2019.

Autor: Petar Mikuličin/HRT

Rekonstrukciji državne ceste u Drnišu ne nazire se kraj

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Teška mehanizacija na cesti Drniš - Knin! 14 mjeseci za 2,5 kilometra ceste - Drnišanima previše.
Problemi u prometu na drniškom području. Rekonstrukciji državne ceste ne nazire se kraj. Gdje je zapelo, pitaju se mnogi Drnišani kojima odlazak na posao već mjesecima traje mnogo dulje. Radovi, koji su započeli u rujnu prošle godine, trebali su biti gotovi do kraja lipnja. No, cesta dugačka 2 i pol kilometra još se gradi. I pitanje je kada će biti dovršena?

Teška mehanizacija na cesti Drniš - Knin! 14 mjeseci za 2 i pol kilometra ceste - Drnišanima previše:

- Šta smo mi podnjeli, to ne bi podnio nitko na svijetu! Smrad, otrov. Uništilo nam je voćnjak, uništilo nam je vinograde, uništilo je kuće. Svaki dan moraš biti zatvoren - žali se Mile Mulan.

- Pukli su kabel od telefona. I to je bilo 14.10. I rekli su da će ih popraviti, došli su tu tehničari, spojili. Ja neman televizije ima već dvadeset i nešto dana. Ni telefona, ni interneta, ništa - dodaje Ivan Bikić.

Za proći kratkom dionicom zbog semafora treba i do petnaest minuta. I sam gradonačelnik Josip Begonja pita se 'ima li kraja'?

- Mislim da se gradnja na ovom gradilištu mogla i bolje organizirati. A, zapravo, to nije samo moje mišljenje kao, na neki način, neuke stranke u području graditeljstva, nego je mišljenje struke - kaže gradonačelnik Drniša.

Svi prozivaju izvođača radova, tvrku Sarađen. Oni su bez komentara, a investitor, Hrvatske ceste, objašnjavaju: zapelo je zbog plinofikacije i kiše:

- Izvedbu radova te fekalne kanalizacije pratili su nepovoljni vremenski uvjeti, te problem dubokih iskopa u zemljanom materijalu i ispunjenost kanala vodom. Kroz radove se polagala i plinska instalacija, koja nije predmet ugovora, ali se omogućila izvedba kako se cesta ne bi naknadno raskopavala, pa taj rad nije ušao u ugovorni rok izvođača - navode Hrvatske ceste.

A projekt vrijedan 20 milijuna kuna - sada obećavaju - trebao bi biti gotov do polovice prosinca.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!