11:35 / 26.11.2020.

Autor: I.Z./HRT

Rekord u Osječko-baranjskoj županiji: 333 novooboljela, preminulo 5 osoba

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL, arhiva

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL, arhiva

Foto: - / PIXSELL

Na bolničkom liječenju nalazi se ukupno 213 osoba oboljelih od COVID-a. U samoizolaciji se na području OBŽ-a nalazi ukupno 2.157 osoba.
U posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije testirano je ukupno 556 uzoraka od kojih je 333 bilo pozitivno na koronavirus, što je najviši broj zaraženih u jednom danu od početka epidemije. Od jučer je preminulo pet osoba. ➡️ Koronavirus - najnovije informacije ➡️ Lovrić Makarić: Pooštravanje mjera dobra je odluka ➡️ Sve o koronavirusu
➡️ Nove mjere - evo što dosad znamo

Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području gradova (s prigradskim naseljima) Osijek (164), Valpovo (30), Đakovo (25), Belišće (15), Donji Miholjac (14), Našice (9) i Beli Manastir (6).  Na području općina najviše novopozitivnih osoba ima na području Koške (12), slijede Bizovac (10), Čepin (7), Darda (4), po tri Antunovac, Čeminac i Drenje, po dvije Bilje, Jagodnjak, Levanjska Varoš, Punitovci, Satnica Đakovačka, Semeljci, Strizivojna i Vuka, a po jednu novopozitivnu osobu imaju općine Draž, Đurđenovac, Feričanci, Gorjani, Kneževi Vinogradi, Magadenovac, Petlovac, Petrijevci, Podravska Moslavina, Popovac, Viškovci i Vladislavci.

Na bolničkom liječenju nalazi se ukupno 213 osoba oboljelih od bolesti COVID-19, i to 177 osoba u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 37 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 36 pacijenata s tom bolešću. U KBC-u Osijek preminule su četiri muške osobe (iz Laslova, rođen 1972., iz Đakova, rođen 1960. te dvije osobe iz Osijeka, rođene 1949. i 1938.). U Općoj županijskoj bolnici Našice preminula je ženska osoba iz Ledenika rođena 1961. godine. U samoizolaciji se na području OBŽ-a nalazi ukupno 2.157 osoba. Policija je provela 42 provjere osoba u samoizolaciji i svi su zatečeni na prijavljenoj adresi.  Službenici civilne zaštite, policije i Državnog inspektorata u posljednja 24 sata obavili su 48 nadzora nad provođenjem epidemioloških mjera, najviše (16) u ugostiteljskim objektima i prodavaonicama (13). Tijekom nadzora izdali se četiri naloga za otklanjanje uočenih nepravilnosti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!