13:37 / 05.09.2020.

Autor: S.B./HRT

Rekord zbog zaraženih svatova, nova ograničenja

Ilustracija, foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Ilustracija, foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji ne smiju se organizirati svatovi s više od 50 uzvanika. Na ostalim događajima broj osoba ograničava se na 20.
Rekordan broj novozaraženih u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, koronavirus se proširio među svatovima prošle subote u Bjelovaru. Danas su potvrđena 33 nova slučaja zaraze s te svadbe - uz još tri prije otkrivena. 

U Hrvatskoj 311 novozaraženih, preminule dvije osobe
• Najnovije informacije pratite na www.hrt.hr/koronavirus!

Županijski stožer civilne zaštite zbog toga je donio nove mjere - sljedećih mjesec dana neće se smjeti organizirati svatovi s više od 50 uzvanika. Jednako toliko osoba moći će biti na pogrebima, a na ostalim svečanostima i proslavama može biti najviše njih 20.Tako je sada ukupno u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 56 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom. Od 48 testiranih medicinskih djelatnika i pacijenata pristiglo je 46 nalaza i svi su negativni.

Dvadeset medicinskih djelatnika i tri liječnika su u samoizolaciji, no bolnički odjeli funkcioniraju normalno. Jučer je potvrđeno da je zaražena medicinska sestra iz bjelovarske Opće bolnice, a potvrđena je zaraza i kod jednog pacijenta.  

U splitskom KBC-u od sinoć na nogama, virus u koprivničkoj školi, epidemija se ne stišava ni u Zagrebu

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!