09:12 / 16.07.2019.

Autor: A.M./HRT

Relković: Mislim da ministar Marić nije želio biti u paketu smijenjenih ministara

-

-

Foto: - / -

Politički analitičar Ivica Relkovic u današnjoj emisiji Studio 4 komentirao je situaciju u aktualnoj Vladi.
Nakon niza medijskih napisa o poslovima s nekretninama, iz Vlade je jučer otišao ministar državne imovine Goran Marić. To je drugi ministar koji je u zadnje vrijeme napustio Vladu a javnost čeka odluku premijera Plenkovića o rekonstrukciji Vlade. Uzburkani su i koalicijski partneri, pa tako HNS-ov Matija Posavec traži prekid koalicije s HDZ-om, raste broj onih koji baš sebe vide na mjestu predsjednika odnosno predsjednice države. To je dovoljno materijala za razgovor s političkim analitičarom Ivicom Relkovićem u emisiji Studio 4. Odmah na početku komentirao je ostavku ministra Gorana Marića. - Mislim da ministar Marić nije želio biti u paketu smijenjenih ministara
jer tada bi imao dvije stigme,;imaš aferu i nisi dobro odradio posao, rekao je Ivica  Relković. Na pitanje očekuje li širu rekonstrukciju Vlade, budući da se u javnosti spominje da bi mogli otići Gabrijela Žalac i Milan Kujundžić, Relković je dodao: - Gabrijela Žalac definitivno nije osoba koja je potentna da ostane ministrica, rekao je Relković. - Ako najavite ambicioznu rekonstrukciju Vlade onda ne možete zamijeniti ministre koje druge opcije tražejer onda to nije vaša ambiciozna rekonstrukcija nego vam je netko drugi izvršio pritisak, zaključio je. Komentirao je intervju i kritičnost Davora Ive Štira i njegovu ambiciju da možda već na sljedećim unutarstranačkim izborima uđe u utrku za šefa stranke. -Štir ne može računati na "mašineriju" Milijana Brkića jer oni nisu spojivi, zaključio je Relković. Komentirao je i stanje i razvoj događaja u HNS-u i izjave Matije Posavca koji zagovara prekid koalicije s HDZ-om, čak se ispričao članovima stranke zbog te koalicije.  - HNS na nacionalnoj razini ne postoji i ja ne znam može li Matija Posavec učiniti HNS respektabilnim bilo gdje osim u svojoj izbornoj jedinici, bio je jasan Relković. Na pitanje može li premijer Andrija Plenković, zbog svih aktualnih afera, i dalje računati na svoje biračko tijelo Relić je komentirao sljedeće: - Počeli su slati poruku da se Hrvatska više ne može čuvati na stari način starhova od desni lijevi i obratno i mislim da je biračko tijelo ušlo u tu zonu i kad biračko tijelo HDZ uđe u tu zonu više ne mora čuvati na nacionalnoj razini HDZ kao što ga više i ne čuva na mnogim lokalnim, zaključio je Relković.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!