08:52 / 14.02.2020.

Autor: M.Š./HRT

Ressler o unutarstranačkim događajima u HDZ-u

Foto: HRT

Foto: HRT

Foto: - / HRT

Karlo Ressler, zastupnik u Europskom parlamentu (HDZ) gostovao je u Studiju 4. Uz Europski proračun komentirao je i unutarstranačke izbore u HDZ-u.
Karlo Ressler, zastupnik u Europskom parlamentu (HDZ) gostovao je u Studiju 4. Uz Europski proračun komentirao je i unutarstranačke izbore u HDZ-u.  

Voditelj Tomislav Cerovec pitao ga je kako gleda na ovo zaoštravanje odnosa i stvaranje blokova unutar same stranke?

- Početak je bio oštar, ali mislim da HDZ treba biti ponosan i treba osigurati sve ono što smo omogućili s novim Statutom, koji je najmoderniji i najtransparentniji, rekao je Ressler.

- Jasno je da će tu biti žive rasprave, mislim da se ona ne bi smjela spuštati na neku osobnu razinu, nego je ovo vrijeme da budemo otvoreni, iskreni prema svim ovim postignućima te prema svemu onome što se još može bolje.

- Možemo iskoristiti ovu priliku kako bismo se posložili, kako bismo izišli iz izbora još snažniji prije parlamentarnih izbora, kazao je.

Pripadate mlađoj generaciji koja možda nije naviknula na "skidanje rukavica" koja se događaju u HDZ-u jer se očekuje i najavljuje svašta od oba tabora, komantirao je voditelj.

- Mislim da jedno suprotstavljanje ideja, jedno suprotstavljanje političkih vizija, argumenata, može pridonijeti svakoj organizaciji pa tako i HDZ-u, tvrdi Ressler.

- Moramo biti otvoreni, ali moraju postojati određeni standardi da se ne bi smjelo spuštati na razinu osobnih uvreda, zaključio je.
Foto: HRT

Foto: HRT

Foto: - / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!