07:00 / 24.03.2022.

Autor: Ivica Đuzel/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Rezervacije usporene, ali otkazivanja nema

Rezervacije usporene, ali otkazivanja nema

Rezervacije usporene, ali otkazivanja nema

Foto: HTV / HRT

Unatoč ratu u Ukrajini, visokoj inflaciji pa i pandemiji, koja još nije završila, počeli su nam stizati prvi gosti, najviše iz Njemačke i Austrije. Početkom travnja otvaraju se i hoteli pa se ipak vjeruje u predsezonu. Rezervacije su usporene, no otkazivanja nema.


U kamp u Stobreču stigli su prvi gosti - Nijemci, Austrijanci, Nizozemci.

U kampu koji je lani ostvario 100.000 noćenja i nositelj je niza ekocertifikata, poštuju se načela zelenog poslovanja, a to se traži i od gostiju.

- Jako bitan segment je edukacija naših gostiju, koje mjere oni mogu raditi da bi pripomogli ekološkom segmentu koji primjenjujemo, potičemo ih da koriste javni prijevoz, da isključe potrošače električne energije prilikom izlaska, kaže Sanja Bošnjak, direktorica prodaje Kampa Stobreč.

Boravak u prirodi mnogima je prioritet pa je i drugi veliki srednjodalmatinski kamp, onaj u Segetu, otvoren. Rezervacije su usporene, no otkazivanja nema.

Marija Viljac, direktorica prodaje Kampa Belvedere, smatra da ljudi sada čekaju što će se dogoditi. Predsezona će, kaže, biti malo upitna, ali vjeruju da će sezona biti uspješna.

Slikoviti je Seget na visokom petom mjestu po broju noćenja u županiji, oko 800.000 ih je, a dobar kamp, u kojem se stalno ulaže u kvalitetu i koji je nositelj niza priznanja, kažu nam, zlata vrijedi.

- To je jedan kvalitetan proizvod, reflektira se naravno i na proračun i na općinu, veći su prihodi i kroz potrošnju komunalija, naknada itd, rekao je Ivo Sorić, načelnik općine Seget.

Vijesti s njemačkog tržišta, kako smo lani bili najbrže rastuća destinacija, u Splitu predstavljen nikad ambiciozniji ljetni red letenja Croatia Airlinesa i kruzeri koji već plove Jadranom sa stotinama gostiju, unatoč tužnim vremenima daju nadu i vjeru u još jedno dobro turističko ljeto.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!