08:55 / 16.06.2019.

Autor: D.M./HRT

#Ride4Women u Zagrebu

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Foto: - / -

Zdravstveni stručnjaci iz Austrije, Grčke, Engleske, Litve, Poljske, Njemačke i Češke bicikliraju 1537 km od Atene do Graza s porukama za prevenciju raka vrata maternice.
Kroz Zagreb je prošla najveća edukativna biciklijada Ride for Women. Riječ je o akciji kojom se želi podignuti svijest o raku vrata maternice - četvrtom po učestalosti raku od kojeg obolijevaju žene.

Na Trg bana Jelačića stiglo je dvadesetak liječnika iz sedam europskih zemalja koji biciklima putuju od Atene do Graza. Dočekali su ih naši onkolozi, članovi Hrvatske lige protiv raka i predstavnici vlasti. Točno u deset sati krenuli su prema Mariboru, a na odredište, u Graz, stižu sutra.

U biciklijadi Ride4Women sudjeluju zdravstveni stručnjaci iz Austrije, Grčke, Engleske, Litve, Poljske, Njemačke i Češke, a bicikliraju 1537 kilometara od Atene do Graza kako bi u svijet poslali poruku o važnom utjecaju tjelesne aktivnosti na zdravlje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!