11:44 / 01.04.2022.

Autor: HR/HRT/A.P.C.

Riječanima od danas jeftiniji plin

Riječane će plin plaćati manje

Riječane će plin plaćati manje

Foto: - / Shutterstock

Iako su od danas skuplji struja i plin, zahvaljujući Vladinim mjerama, većina Riječana plaćat plin će plaćati za 40 posto jeftinije. Riječki Energo je po staroj cijeni osigurao dovoljne količine plina za opskrbu do jeseni, pa Vladine mjere korisnicima donose znatno pojeftinjenje, objasnio je zamjenik direktora Energa Marko Križanec.


- Mjere su stupile na snagu danas. Za kućanstva to znači da se PDV smanjuje s 25 na 5 posto i da se cijena kilovat sata prirodnog plina umanjuje za 10 lipa po kilovat satu. To znači za sve korisnike koji imaju ugovor s Energom da će cijena do 30. 9. do kada važe ugovori pasti za otprilike 40%, rekao je Marko Križanec


Dodao je da se razlika događa i na centralnom grijanju, smanjenjem PDV-a s 25 na 13%. 


- To znači da će račun za četvrti mjesec građanima koji koriste centralno grijanje biti manji za 9%, što u apsolutnom iznosu iznosi otprilike 40 kuna. Ugovori Energa vrijede do jeseni i u ovom trenutku teško je reći što će se dogditi, trenutno ne možemo ništa decidirano reći, kazao je zamjenik direktora Energa.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!