Riječka pomorska policija spasila petero nautičara

07.08.2023.

15:16

Autor: Hina/HRT/A.S.

Pomorska policija, ilustracija

Pomorska policija, ilustracija

Foto: Hrvoje Jelavic / PIXSELL

Petero nautičara, dvoje talijanskih i troje hrvatskih državljana, proteklog je vikenda u dva odvojena događaja, spasila posada plovila Postaje pomorske policije Rijeka, izvijestila je Policijska uprava primorsko-goranska.

U petak poslijepodne, posada policijskog plovila je kod otoka Lošinja zatekla jedrilicu koja se nasukala na obalu zbog jakog vjetra i valovitog mora.

Na njoj je bilo dvoje talijanskih državljana, koji su policijskim plovilom prevezeni na kopno. Lakše ozlijeđenom Talijanu, liječnička je pomoć pružena u riječkoj bolnici. U drugom slučaju, posada policijskog plovila je u noći s petka na subotu s obale Golog otoka spasila troje hrvatskih državljana.

Njihova jedrilica bila je privezana u luci, ali ju je bura odbacila na obalu pri čemu je oštećena pa su ju napustili.

Sve tri osobe su policijskim plovilom prevezene na sigurno, ozlijeđenih nije bilo, a more nije onečišćeno. Iz policije pozivaju građane i turiste da se ne upuštaju u rizične, potencijalno pogibeljne situacije, posebice u slučaju jakog vjetra i nepovoljnih vremenskih prilika koje u trenutku mogu promijeniti situaciju na moru.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!