15:51 / 08.07.2019.

Autor: Klaudia Modrić Pantarić/HRT

Riječki prsten povezan vlakom

-

-

Foto: - / -

Riječka okolica sa središtem grada povezana je vlakom. Mnogima to nije prvi izbor prijevoza.
Četiri gradske zone "pokrivene" su linijama Hrvatskih željeznica. Riječ je o projektu integriranoga prijevoza putnika na području Rijeke. Obuhvaćena su mjesta riječkoga prstena s istočne i zapadne strane. 

- Od 10 polazaka iz smjera Jurdana vlakovi prometuju od 5 ujutro do 9 navečer svaki sat i pol između dva vlaka. Točno u 7.15 stigao je vlak iz Jurdana na postaju u Matuljima. Moram priznati da sam jako ugodno iznenađen, zapravo stanujem u Jušićima, siđemo autom do Matulja, parkiramo se na kolodvoru, i  za 15 minuta smo u gradu. Izbjegavamo gužve, probleme s prometom, nema umora, nema ničega, rekao je David Meštović, glavni referent prodaje iz HŽ Putnički prijevoz Rijeka.

Ljetni su praznici pa među putnicima nema učenika i studenata. No vrijedi napomenuti kako kupljena karta vrijedi i za 1. zonu gradskog autobusnog prijevoza. Uskoro slijede i promjene: naime uz dosadašnje mjesečne, HŽ planira uvesti i kupovinu pojedinačne karte i to za sve kategorije putnika.

- Imamo školarce, imamo studente, radnike, osobe starije dobi. Zadovoljni su. Stvarno je šteta da nema više ljudi, najesen kad krene škola bit će pet više, ali opet slabo je to iskorišteno. Trebalo bi biti više, tvrdi kontrolorka Daliborka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!