13:30 / 09.03.2022.

Autor: M.M./HRT/Hina

Riječki vatrogasci najavljuju štrajk

Riječki vatrogasci najavljuju štrajk

Riječki vatrogasci najavljuju štrajk

Foto: Goran Kovacic / Pixsell

Predsjednik Sindikata vatrogasaca Rijeke Goran Hibler izjavio je da nisu uspjeli pregovori o povećanju materijalnih prava riječkih vatrogasaca s predstavnicima riječke Gradske uprave te da sindikat počinje pripreme za štrajk.

Hibler je rekao kako je danas neuspješno završen drugi krug mirenja te da je sindikat u pregovorima tražio povećanje osnovice plaća za vatrogasce u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Rijeke na 2100 kuna.

Kazao je da dogovor u vezi s osnovicom nije postignut jer su predstavnici Gradske uprave jutros ponudili osnovicu od 2063 kune, što sindikat nije prihvatio.

Rekao je da je mirenje sada i službeno završeno te da će sindikat poslodavcu uputiti najavu štrajka, koja stupa na snagu za sedam dana.

Sindikat je i dalje otvoren za razgovore, rekao je Hibler te dodao da će vatrogasci tijekom štrajka obavljati sve intervencije i pripremu vozila za intervencije, ali da neće obavljati ostale poslove.

Prema podacima iz sindikata, u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Rijeke radi 140 vatrogasaca, a plaće su im među manjima u odnosu na druge profesionalne vatrogasce u Hrvatskoj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!