Riječkom Autotroleju 23 nova autobusa

26.07.2022.

14:24

Autor: I.Z./HRT/Hina

Riječkom Autotroleju 23 nova autobusa

Riječkom Autotroleju 23 nova autobusa

Foto: Goran Kovacic / PIXSELL

Nova 23 autobusa riječkoga gradskog prijevoznika Autotrolej, vrijedna 33 milijuna kuna, predstavljena su danas u Rijeci, čime se planira poboljšati gradski i prigradski prijevoz putnika.


Kako je istaknuo riječki gradonačelnik Marko Filipović, to je dio šireg projekta nabave autobusa za to komunalno društvo vrijednosti 82 milijuna kuna. Od tog iznosa, 55,6 milijuna kuna osigurava se nepovratno iz europskih fondova. Ostalih 14 autobusa iz projekta isporučit će se potkraj kolovoza.

Flipović je istaknuo da se tom nabavom prosječna starost voznog parka Autotroleja smanjuje na sedam godina. Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo suradnjom s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture na ovom i ostalim projektima.

Direktor Autotroleja Alberto Kontuš naveo je da će se tim autobusima poboljšati gradski i prigradski prijevoz putnika. Riječ je o 12 solo autobusa Crossway Low Entry, kapaciteta 90 putnika te 11 midi prigradskih autobusa Iveco Feniksbus s po 36 mjesta.

Kontuš je istaknuo da zadovoljavaju visoke ekološke standarde, iako su to dizel autobusi. Putnicima će se pružati kvalitetnija vožnja, a ostvarivat će se ušteda zbog manje potrošnje goriva, rekao je direktor. Autobusi su nabavljeni od tvrtke Autobus iz Zagreba.

Prošle su godine uz pomoć europskih fondova s pomoću novca odobrenog za Urbanu aglomeraciju Rijeka nabavljena 32 autobusa za Autotrolej.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!