19:55 / 28.07.2018.

Autor: HRT

Riječni kruzeri - vukovarski adut

-

-

Foto: - / -

U Vukovaru riječni kruzeri pristaju od početka proljeća sve do kraja jeseni.
Osim prekrasne obale, Hrvatska nudi i niz drugih turističkih sadržaja, a toga su sve svjesniji gosti iz svih dijelova svijeta. U Vukovaru riječni kruzeri pristaju od početka proljeća sve do kraja jeseni. Gosti su najčešće iz SAD-a, Kanade i Japana.

Prošle godine s "plovećih hotela"  u Vukovaru se iskrcalo 28 tisuća gostiju.

"Ove godine očekujemo 223 pristajanja. Sezona je počela u ožujku i trajat će do kraja studenog. Moramo reći da je u zadnjih nekoliko godina njihov boravak sve dulji", kaže Marina Sekulić, direktorica Turističke zajednice grada Vukovara.

Turiste zanimaju domaća hrana, kultura i povijest Vukovara. "Imaju priliku popričati s ljudima, vidjeti kako ovdje žive naši ljudi Slavonci, probati našu kuhinju. Naravno, tema Domovinskog rata im je jako zanimljiva", otkriva Inga Tomić, turistički vodič iz Osijeka. Vukovarski vodotoranj privukao je najviše fotoaparata. "Spomenuli su mi da je bio granatiran u ratu, da će postati muzej, da će rupe zatvoriti staklom i da će biti podsjetnik na ono što se ovdje događalo 90-ih godina", kaže Timothy, turist iz SAD-a. Iz Grada Heroja ponijeli su originalne suvenire.

Bit će ih uskoro mnogo više kada grad dobije novu marinu i pristanište za kruzere, jer riječni turizam jak je turistički adut Vukovara.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!