Rijeka: Lažna dojava o eksplozivnoj napravi u trgovačkom centru na Korzu

31.10.2022.

18:19

Autor: T.D./HRT/Hina

Lažna dojava o eksplozivnoj napravi

Lažna dojava o eksplozivnoj napravi

Foto: Goran Kovacic / Pixsell

Riječka policija je u ponedjeljak popodne primila dojavu da je u trgovačkom centru na Korzu postavljena eksplozivna naprava, a nakon pregleda zgrade utvrđeno je da je dojava lažna, doznaje se iz Policijske uprave primorsko goranske.Nakon što je oko 14,30 sati zaprimljena dojava, na mjesto događaja upućeni su policijski službenici, dodaju iz PU.  

Prostor trgovačkog centra na Korzu je osiguran, djelatnici i građani su evakuirani, a do 16,30 sati, uz pomoć službenog psa za detekciju eksploziva, pregledana je cijela zgrada trgovačkog centra. 

Eksplozivna naprava nije pronađena te je utvrđeno da je zaprimljena dojava bila lažna, kažu iz primorsko-goranske PU.

- Policija nastavlja kriminalističko istraživanje radi otkrivanja počinitelja i utvrđivanja svih relevantnih činjenica i okolnosti ovog događaja. Ujedno zahvaljuje građanima i djelatnicima trgovačkog centra na Korzu na suradnji, naveli su iz PU primorsko-goranske.

I prije desetak dana u policiju je stigla dojava o postavljenoj eksplozivnoj napravi u trgovačkom centru na Korzu, a nakon pretrage također je utvrđeno da je bila riječ o lažnoj dojavi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!