12:03 / 30.01.2019.

Autor: D.M./HRT

Rijeka počinje s prisilnom naplatom dugova od 3. maja

Foto: Treći maj, Nel Pavletic/PIXSELL

Foto: Treći maj, Nel Pavletic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Od više od 16 milijuna kuna dugova spomenutih društava potraživanja od 3. maja na ime komunalne naknade iznose 5 milijuna kuna.
Riječka gradska uprava donijela je odluku o pokretanju prisilne naplate dugova od Brodogradilišta 3. maj, Uljanik Strojogradnje dizel i tvrtke Vulkan-nova. Od više od 16 milijuna kuna dugova spomenutih društava potraživanja od 3. maja na ime komunalne naknade iznose 5 milijuna kuna.

- U slučaju da se pokrene stečaj na ovaj način zaštitit ćemo svoja potraživanja u smislu naplate iz stečajne mase. Ako bilo kako bude razvidno da stečaja neće biti, mi ćemo ovu blokadu povući, izjavio je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.         

Na sud već stigao prijedlog stečaja za Treći maj
- Zdravko Čupković privremeni stečajni upravitelj za 3. maj


Gradska uprava od Uljanik Strojogradnje Diesel, tj. bivše Tvornice motora i dizalica 3. maj, u kojoj je 2013. otvoren postupak predstečajne nagodbe, potražuje za komunalnu naknadu 11,2 milijuna kuna, a za uređenje voda oko 520 tisuća kuna. Od Vulkan-nove se za komunalnu naknadu potražuje 2,6 milijuna kuna, a za uređenje voda oko 82 tisuće kuna.

Obersnel je lani u srpnju, s namjerom da im olakša poslovanje, odlučio da Grad Rijeka najkasnije do kraja prosinca 2018. neće poduzimati naplatu dospjelog nepodmirenog dugovanja za komunalnu naknadu i naknadu za uređenje voda od 3. maja, Uljanik Strojogradnje Diesel i Vulkan – nove. Taj je rok prošao, pa je 14. siječnja naloženo da se dospjelo dugovanje naplati.                        
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!