Rijeka: Ponovno otvoren COVID odjel

14.10.2021.

12:41

Autor: Danijela Minić/Dnevnik/IMS/HRT

Ponovno otvoren COVID odjel u KBC Rijeka

Ponovno otvoren COVID odjel u KBC Rijeka

Foto: Dnevnik / HRT

Odlukom Kriznog stožera KBC-a Rijeka ponovno je otvoren COVID odjel u zgradi Klinike za infektivne bolesti. U odnosu na prošli tjedan, u KBC-u je znatno više hospitaliziranih i onih kojima je potreban respirator, pa se to pokazalo nužnim.

- Danas je ukupno 141 novooboljela osoba u Primorsko-goranskoj županiji, u riječkoj bolnici je 9 osoba više nego jučer, dakle njih 59, a 6 je osoba na respiratoru. S obzirom na porast u odnosu na prijašnje razdoblje, bolnički je stožer odlučio ponovno aktivirati COVID odjel na Klinici za infektologiju. No kako ističu u ravnateljstvu, bolnički sustav je stabilan. Spremni su i na najcrnji scenarij, iako vjeruju da neće biti naglog porasta broja hospitaliziranih. Prema epidemiološkim podacima, udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva u županiji i dalje je stabilan i iznosi 6,57 posto. Većina hospitaliziranih je necijepljena, izvijestila je za Dnevnik HTV-a Danijela Minić.


- Klinika za infektivne bolesti pretvorena je u COVID odjel. Osim povećanja krevetnih kapaciteta sada smo s ovim sigurni da neko vrijeme pokrivamo sve moguće potrebe. Osim dovoljnog broja kreveta i optimalne zdravstvene skrbi, ova organizacija nam omogućava i širenje trijažne ambulante, odnosno bolje uvjete za sam prijam i obradu bolesnika, naglasio je prof. dr. sc. Alen Ružić, ravnatelj KBC-a Rijeka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!