11:06 / 26.06.2020.

Autor: M.M./Hina

Rijeka: U županiji novih šest zaraženih, svi bez simptoma

Ilustracija (Milan Sabic/PIXSELL)

Ilustracija (Milan Sabic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

U Primorsko-goranskoj županiji je šest novozaraženih osoba koronavirusom.
U Primorsko-goranskoj županiji je šest novozaraženih koronavirusom, svi su bez simptoma i na kućnom liječenju u izolaciji, izvijestili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

-
Epidemija bolesti COVID-19 iz minute u minutu     

Ukupno je u toj županiji u ovom trenutku evidentirano 20 osoba pozitivnih na COVID-19, svi su s blažim simptomima ili bez simptoma i na kućnom liječenju, kažu iz županijskog Stožera.

Šestero novozaraženih povezano je s već utvrđenim žarištima unutar Hrvatske i susjednih država, Slovenije i BiH. Naime, četiri novozaražena su kontakti osoba za koje je jučer utvrđeno da su zaražene, a dvoje je povezano s pomoračkim zanimanjima - pomorac koji je došao iz inozemstva i osoba, koja je zbog posla, u kontaktu s pomorcima.

Zabrana posjeta u KBC-u Rijeka

Iz županijskog Stožera CZ-a su također izvijestili da se ponovno uvodi zabrana posjeta u domovima za starije i nemoćne na području Primorsko-goranske županije, kao i napuštanja domova od strane štićenika, osim u iznimnim slučajevima.

Zabranu posjeta uveo je i Klinički bolnički centar Rijeka.

Građane su pozvali da obavezno nose maske u javnom prijevozu, a sve organizatore javnih okupljanja da osiguraju provođenje epidemioloških mjera, koje uključuju i osiguranje fizičke distance među sudionicima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!