14:39 / 25.03.2022.

Autor: I.Z./HRT/Hina

Rijeka: Upravitelj stambenih zgrada svojim tvrtkama isplatio stotine tisuća kuna

Isplatio stotine tisuća kuna

Isplatio stotine tisuća kuna

Foto: Dubravka Petric / PIXSELL

Policija je protiv 41-godišnjeg upravitelja stambenih zgrada podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje da je s računa stambenih zgrada u Rijeci i Kastvu neopravdano isplatio više stotina tisuća kuna svojim dvjema tvrtkama u Rijeci, doznaje se iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Policija je provela kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Sumnjiči ga se da je kao odgovorna osoba, upravitelj stambenih zgrada na širem riječkom području i u Kastvu te kao jedina osoba ovlaštena za raspolaganje sredstvima računa tih zgrada, od listopada 2018. do kraja ožujka 2021. s tih računa neopravdano isplatio više stotina tisuća kuna.

Novac je isplatio u korist svoje dvije tvrtke sa sjedištem u Rijeci.

Namjeravajući da vlasnicima novca prikrije neopravdane isplate, predstavnicima suvlasnika zgrada predavao je neistinite obračune prihoda i rashoda zajedničke pričuve ili krivotvorene izvode prometa po računima, naveli su iz policije. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!