18:18 / 06.04.2022.

Autor: HRT/Hina

Rijeka: Voditelj financija prisvojio šest milijuna kuna

Rijeka

Rijeka

Foto: Nel Pavletic / PIXSELL

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv voditelja financija (1967.), kojega sumnjiči da je krivotvorio isprave, prisvajao i prao novac i tako za više od šest milijuna kuna oštetio tvrtku u kojoj je radio. Drugookrivljenicu(1963.), odgovornu osobu druge tvrtke, sumnjiči se da ga je poticala da na temelju fiktivnih pozajmica isplati 132 tisuće kuna u korist njezine tvrtke.

Kako navode iz ŽDO-a, sumnja se da je prvookrivljenik od 2016. do 2020., kao voditelj financija pravne osobe sa sjedištem u Primorsko-goranskoj županiji, s poslovnih računa kod više banaka prisvojio novčana sredstva neosnovanim isplatama na svoj bankovni račun.

Sumnja se da je od 2016. do 2020. u računovodstvo predavao preinačene bankovne izvatke, prikrivao podatke o isplatama na svoj račun i mijenjao podatke o uplatama i stanju računa te da je sastavio i ovjerio neistinite blagajničke isprave i predavao preinačene račune.

Prvookrivljenik je od 2016. do 2020., radi prikrivanja nezakonite imovinske koristi, obavljao brojne transakcije, uplate i isplate na račun u inozemstvu. S računa u inozemstvu je primao uplate i novac vraćao na svoj račun, a nezakonitu imovinsku korist ulagao je u nekretninu i osobno vozilo, koje je zatim darovao supruzi, priopćili su iz riječkog ŽDO-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!