11:34 / 12.04.2021.

Autor: HRT

Rimac predstavio izgled svog budućeg kampusa

Rimac predstavio izgled svog budućeg kampusa

Rimac predstavio izgled svog budućeg kampusa

Foto: HRT / HTV

Proizvođač sportskih električnih automobila i pogonskih sustava za električne automobile Rimac predstavio je izgled svog budućeg kampusa u Svetoj Nedelji, nedaleko od Zagreba. Kampus će imati i testnu stazu te muzej.

Prostirat će se na 200.000 četvornih metara, a u izgradnju i opremanje uložit će 200 milijuna eura. Novo sjedište poduzeća bit će dovršeno 2023. 

- Da bi zadovoljili naše ambicije rasta pogotovo veliku serijsku proizvodnju baterijskih i pogonskih sustava za druge proizvođače automobila. Ali isto tako razvoj i proizvodnju naših vlastitih automobila za tržište diljem svijeta želimo izgraditi kampus gdje ćemo konsolidirati naše lokacije i napraviti nešto što je izvanserijski, ne samo u automobilskoj industriji, ne samo u Hrvatskoj nego na svjetskoj razini, rekao je Mate Rimac, izvršni direktor i osnivač kompanije Rimac Automobili.

U kampusu će raditi 2500 zaposlenika, danas imaju već tisuću. Stručnjaci iz čak 35 zemalja svijeta rade za ovu hrvatsku tvrtku. Na jednom će mjestu istraživati, razvijati, testirati te proizvoditi baterijske i pogonske komponente, ali i automobile.

Bit će tamo i vrtić za djecu zaposlenika, proizvodit će se organska hrana, pa čak i uzgajati domaće životinje. Bit će poseban i po tome što neće biti ograđen, već otvoren za posjetitelje. Početak gradnje najavljen za kraj ove godine, a dovršetak 2023. godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!