Robert Torre preminuo u 56. godini

14.10.2021.

14:37

Autor: B.A./Hina/HRT

Robert Torre

Robert Torre

Foto: Marko Prpić / PIXSELL

Ugledni klinički psihijatar dr. Robert Torre, autor nekoliko knjiga s područja psihijatrije ovisnosti, iznenada je umro u četvrtak, u Zagrebu, u 56. godini.

Psihijatar, književnik i kolumnist Robert Torre gotovo trideset godina radio je u KBC-u Sestre milosrdnice u Zagrebu kao specijalist psihijatrije sa subspecijalizacijom iz alkoholizma i drugih ovisnosti. Poseban je ugled stekao svojim radom s ovisnicima u terapijskim zajednicama koje je s kolegama i suradnicima, kao i s bivšim ovisnicima, otvarao po cijeloj Hrvatskoj.

Autor je nekoliko knjiga s područja psihijatrije ovisnosti te u javnosti zapaženog kritičkog pamfleta "Prava istina o psihijatriji". Napisao je i knjige "Ima li života prije smrti?", u kojoj istupa kao svojevrsni stručnjak za ljudsko iskustvo te izlaže odgovore na pitanja što je život i kako ga živjeti; "Ludilo uzvraća udarac", u kojoj izlaže više od dva stoljeća dugu priču o monopolu psihijatrije nad ludilom, te knjige "Alkoholizam: prijetnja i oporavak", te "Kockanje: Kako protiv ovisnosti".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!