10:19 / 07.11.2019.

Autor: Ivica Grudiček/HRT

Ročište protiv Srnec, iskaz dali medicinski vještaci

Snimio: Ivica Grudiček

Snimio: Ivica Grudiček

Foto: - / -

Na Županijskom sudu u Varaždinu održano je još jedno ročište protiv Smiljane Srnec koja je optužena da je 2000. godine ubila sestru i njezino tijelo sakrila u zamrzivač.
Žrtva je umrla nasilnom smrću, nakon udaraca tupim predmetom. Jasmina Dominić nije odmah preminula od ozljeda već je proteklo nekoliko minuta - tvrdi tako sudska medicinska vještakinja Andrina Kopjar na suđenju Smiljani Srnec zbog optužbe da je ubila svoju sestru i njeno tijelo sakrila u zamrzivač. 

Jasmina je zadobila pet ili šest udaraca u lijevo čeono područje, a rana je bila dimenzija 6X7 centimetara, kazala je vještakinja te zaključila - glava, vrat i gornji dio prsišta su bili pokriveni krvlju. Nakon što joj je sudac Županijskog suda u Varaždinu Tomislav Brđanović pokazao fotografije s obdukcije sudskoj je vještakinji Kopjar pozlilo te je njeno ispitivanje prekinuto. 

Obducentica Kopjer će se ponovo pojaviti s vještakom za sudsku medicinu Josipom Škavićem, koji je i danas trebao biti na suđenju, ali ispričao se zbog sudjelovanja na raspravi na drugom sudu.

U nastavku rasprave je Ivana Mlačić iz Centra za forenzička ispitivanja i vještačenja Ivan Vučetić potvrdila da je pronađeno lijepilo na gumenoj brtvi na škrinji za zamrzavanje u kojoj je pronađeno tijelo Jasmine Dominić. Kazala je da se, s obzirom na količinu ljepila, može pretpostaviti da je škrinja bila čvrsto zalijepljena.

Svjedočile ujne Nada i Draga Sabol

Nada Sabol
je rekla da godinama nisu bili u kontaktu s obitelji Dominić te da joj je Smiljanina kćer Katarina kazala da imaju visok račun za struju i da su naručili odvoz stare škrinje kao otpad. Na dan pronalaska tijela Katarina ju je nazvala i rekla da se vide noge te pitala može li dovesti djecu kod njih.

Draga Sabol je kazala da već dosta dugo nemaju kontakte s obitelji, a potpuno ih je prekinula 2005. godine kada je prijavljen Jasminin nestanak. S okrivljenom Smiljanom nije komunicirala, jer joj nije odgovaralo njezino ponašanje.

Smiljana Srnec je optužena da je 2000. godine ubila sestru Jasminu Dominić u Palovcu, zadavši joj najmanje pet jakih udaraca tupo-tvrdim predmetom, a njeno tijelo sakrila u zamrzivač. Tužiteljstvo smatra da je Smiljana Srnec mogla sama tijelo svoje sestre spremiti u zamrzivač, no obrana navodno raspolaže medicinskom dokumentacijom koja potvrđuje da je Smiljana Srnec imala problema s leđima te to nije mogla sama učiniti. 

Suđenje se nastavlja 14. studenog iskazima svjedoka koje je predložila optužba.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!