19:04 / 13.11.2021.

Autor: T.V./Dnevnik/HRT

Roditelji odgojitelji pred Gradskom upravom u Zagrebu pale lampione

Roditelji odgojitelji i njihova djeca pred Gradskom upravom u Zagrebu pale lampaše

Roditelji odgojitelji i njihova djeca pred Gradskom upravom u Zagrebu pale lampaše

Foto: Emica Elvedji / PIXSELL

Pred zagrebačkim gradskim poglavarstvom večeras se okupilo više od 200 roditelja i djece kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog ukidanja mjere roditelj odgojitelj. Ispred sjedišta gradske uprave pale lampione i traže sastanak s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem. Najavljuju da će prosvjedna okupljanja nastaviti idući tjedan.


- Kada se ta mjera 2016. pustila iz vrtića je ispisano 3200 djece. Došli smo do informacije da sada ima 112 mjesta slobodnih u gradskim vrtićima. Ja ne znam gdje bi se naša vrtićka djeca upisala uopće. A drugo, kada se dođe na razgovor i posao i kaže da si majka troje ili više djece teško da se dobije posao, ističe Ljiljana Dragić, osnivačica inicijative "Djeca su budućnost".

- 2016. bilo je samo 200 majki roditelja odgojitelja, danas ih ima više od 5800. Mislim da je demografska slika sve i da se vidi da smo uspjeli. I za taj naš uspjeh smo kažnjeni, poručuje Kristina Obradović.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!