Roditelji odgojitelji predali skupni podnesak Visokom upravnom sudu

10.01.2022.

15:58

Autor: Regionalni dnevnik/HRT

Dunja Jelić

Dunja Jelić

Foto: HTV / HRT

Roditelji odgojitelji traže ocjenu zakonitosti odluke Grada Zagreba kojom su im ukinuta i ograničena sadašnja prava. U ime 320 roditelja, skupni podnesak Visokom upravnom sudu, predala je građanska inicijativa "U djeci je budućnost". 

Potporu, ali i pravnu pomoć dao im je bivši pročelnik za obrazovanje Ivica Lovrić. U idućim danima očekuje se da će zahtjeve predati i Udruga "U ime obitelji" te Hrvatska udruga roditelja odgojitelja.

- Očekujemo da će do 30. travnja donijeti rješenje za odluku gdje će poništiti odluku koju je donio gospodin Tomašević i da će nama ostati naša stečena prava, kazala je Dunja Jelić iz inicijative "U djeci je budućnost". 

- Mjera o ukidanju odluke koju je donjela gradska skupština u prosincu prošle godine je suprotna i Statutu grada ZG-a i Zakonu o jedinicama lokalne samopurave i Ustavu RH tako da je i nama laicima razvidno očekivati da će sud poništiti odluku, poručio je Ivica Lovrić, pročelnik Ureda za odgoj i obrazovanje Grada Zagreba.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!