Roditelji odgojitelji tužit će Grad Zagreb

18:45 / 10.12.2021.

Autor: V.K./Hina/HRT

Roditelji odgojitelji tužit će Grad Zagreb

Roditelji odgojitelji tužit će Grad Zagreb

Foto: Marko Jurinec / Pixsell

Hrvatska udruga roditelja odgojitelja najavljuje tužbu zbog odluke kojom se umanjuje opseg prava odnosno dijelu korisnika i ukida pravo na mjeru roditelj odgojitelj istaknuvši da su se time u problemu našla 5 793 korisnika koja skrbe o oko 20 000 djece od kojih je njih 6 000 vrtićke dobi.


Grad iznošenjem neistinitih podataka umanjuje problem, obećava da će poraditi na ublažavanju negativnih posljedica svoje odluke koje će se odraziti na mnoge lokalne i nacionalne sustave, navode u petak u priopćenju.

Ne dopuštamo da se problem proširi, a u borbi za stečena prava ne pristajemo na lažna obećanja. Gradonačelnik je lagao i u predizbornoj kampanji, i to više puta, čime nije vjerodostojan, poručuju iz Udruge.

Znajući da ima većinu glasova u Skupštini, zahvaljujući koaliciji Možemo! i SDP-a, odlučio je, ističu, trošak grada smanjiti oduzimanjem prava zadirući u najosjetljiviju skupinu - djecu, a sve je protivno i zakonima.

Nećemo to dopustiti i pružanje otpora od sad i kroz pravnu borbu se nastavlja, najavljuje Hrvatska udruga roditelja odgojitelja.

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine u četvrtak su većinom glasova prihvatili izmjenu odluke o novčanoj pomoći za roditelja odgojitelja kojom se ona ukida onima kojima je dijete navršilo sedam godina, a onima s djetetom mlađim od sedam godina, smanjuje se na 1000 kuna od 1. svibnja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!