15:53 / 15.02.2019.

Autor: Marina Gantar/HRT

Roditelji protiv privatizacije vrtića

-

-

Foto: - / -

Roditelji djece koja pohađaju dječji vrtić u Čepinu sinoć su prosvjedovali pred vrtićem zbog glasina da vrtić postaje privatni.
Neslužbene informacije o mogućoj privatizaciji dječjeg vrtića u Čepinu kruže 10-ak dana. Vrtić pohađa 180 čepinske djece i roditeljima nije svejedno što će s ustanovom biti. Stoga su pokrenuli prosvjed.

Nezadovoljni su, kažu, jer se sve radi bez suglasnosti roditelja, nitko ih nije obavijestio pa ne mogu čak ni dobiti konkretne informacije je li to istina ili nije.

Iz grada, koji je mjerodavan za Centar za predškolski odgoj unutar kojega su "Dječji vrtići", to opovrgavaju, no ističu da ubuduće subvencioniranje boravka djece u vrtiću mora u cijelosti preuzeti općina.

- Ekonomska cijena boravka djece u dječjem vrtiću se sastoji od 2 dijela - u jednom je to subvencija roditelja, u drugom je subvencija grada Osijeka, odnosno općine Čepin. Do sada je bilo tako da je ta subvencija općine Čepin bila znatno manja nego što bi trebala biti da bi se zadovoljila ekonomska cijena - objašnjava Davor Brust iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti Osijek.

Puna je cijena usluge 1468 kuna. Roditelji s područja Osijeka trenutačno plaćaju 640 kuna, a ostatak do pune cijene subvencionira grad Osijek. U Čepinu je do sada općina izdvajala 500, a Osijek 328 kuna. Dogovor mora biti postignut uskoro jer ugovor istječe potkraj kolovoza.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!