11:42 / 01.02.2018.

Autor: HRT

Roditelji traže ostanak dr. Bahtijarevića, Kujundžić se poziva na bolnički statut

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Bahtijarević, prema Statutu klinike u Klaićevoj, ne zadovoljava uvjete za ravnatelja.
Ministar zdravstva Milan Kujundžić komentirao je uoči Vladine sjednice peticiju roditelja djece liječene u zagrebačkoj Klinici za dječje bolesti, koji se protive odlasku s dužnosti v. d. ravnatelja Zorana Bahtijarevića. Rekao je da se pri odabiru ravnatelja neke ustanove trebaju poštovati propisi, odnosno Statut bolnice.

"Sve je to demokratski, a statuti su nešto što je na razini svih sveučilišnih bolnica, pa tako i u Klaićevoj. Statuti se ne mijenjaju prema pojedincu, mislim da se o svemu može raspravljati, i o hrvatskom Ustavu, a pogotovo o pravilniku ili statutu neke bolnice, ali ne pojedinačno, nego na razini svih bolnica", rekao je Kujundžić.

Bahtijarević, naime, prema Statutu klinike u Klaićevoj, ne zadovoljava uvjete za ravnatelja jer nema status docenta ili profesora, a Ministarstvo zdravstva nije odobrilo zatražene izmjene Statuta kako bi se Bahtijarević, kojeg roditelji peticijom podržavaju, mogao javiti na natječaj.


Roditelji koji su pokrenuli peticiju da Bahtijarević ostane na čelu Klaićeve bolnice u obrazloženju koje su poslali medijima, među ostalim, kažu kako "svi roditelji i pacijenti koji su imali prilike susresti se s njim imaju samo riječi hvale". Nabrajajući što je sve obnovljeno i opremljeno u njegovo vrijeme, navode da "velik čovjek" s mjesta ravnatelja odlazi zbog formalnosti.

"Kao roditelji koji su se u Klaićevoj bolnici susreli s dobrotom i predanim radom ovog čovjeka, doktora i ravnatelja, odlučili smo pokrenuti inicijativu prikupljanja potpisa podrške te uputiti apel ministru Milanu Kujundžiću da se ne odrekne ravnatelja koji je u kratkom roku od Klaićeve kao bolnice slučaja napravio uzornu kliniku u kojoj djeca i roditelji osjećaju sigurnost. Je li najbitnije da Klaićevu bolnicu vode uspješni ljudi koji znaju svoj posao ili profesori i docenti, premda u cijelom svijetu bolnice obično vode sposobni menadžeri?", pitaju roditelji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!