20:11 / 17.08.2020.

Autor: T.V./HRT/Hina

Rok za odluku o optužnici za Agrokor produljen za 30 dana

Foto; Marko Lukunic/PIXSELL

Foto; Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Unatoč najavama, u slučaju Agrokor nije podignuta optužnica protiv bivšeg vlasnika tvrtke Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante te 12 Agrokorovih menadžera i revizora zbog nezakonitog stjecanja više od miljardu kuna.
Unatoč najavama, u slučaju Agrokor nije podignuta optužnica protiv bivšeg vlasnika tvrtke Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante te 12 Agrokorovih menadžera i revizora zbog nezakonitog stjecanja više od miljardu kuna.

Istraga pokrenuta još u studenome 2017. završena je prije točno mjesec dana.

Tužiteljstvo je produljilo rok za odlučivanje o optužnici do 17. rujna. Kao razlog su naveli da je riječ "o posebno složenom i opsežnom predmetu za čije je dovršenje potrebno dodatno vrijeme za analizu iznimno opsežne prikupljene dokumentacije".

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo je istragu protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante Todorića te 12 Agrokorovih menadžera i revizora pokrenulo još u studenome 2017. zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna.

Uz Todorića i sinove istragom u slučaju Agrokor su obuhvaćeni i Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić.

Svi su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u Agrokoru, dok su Discordia i Hrstić zaposlenici revizorske kuće Baker Tilly koja je radila revizorska izvješća za Agrokor.

Istražni zatvor bio je određen jedino za Ivicu Todorića koji je nakon izručenja Hrvatskoj iz Londona sproveden u zatvor u Remetincu, da bi 20. studenoga prošle godine na slobodu izašao uz jamčevinu od 7,5 milijuna kuna i mjere opreza među kojima je i zabrana napuštanja Zagreba.

U međuvremenu Todoriću je počelo i suđenje zbog optužbi da je Agrokor oštetio za 1,25 milijuna eura zajedno s Antom Huljevom, Piruškom Canjugom i Nicole De Rossi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!