19:03 / 10.11.2020.

Autor: Ivana Perić/Dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Rončević: Stanje u Primorsko-goranskoj županiji je bolje, nema većih žarišta

-

-

Foto: - / -

Glavni epidemiolog NZZJZ-a Primorsko-goranske županije Rončević poručio je da se na području županije javljaju manja žarišta koja su povezana s lokalnom transmisijom osoba koja se druže.
Na području Primorsko-goranske županije danas su 104 osobe pozitivne na koronavirus. Ukupno je u toj županiji 1280 aktivnih slučajeva. Znatno manje nego proteklih dana, ali je broj i dalje velik. HRT-ova reporterka Ivana Perić kazala je u Dnevniku kako broj na početku pandemije nikada nije dosezao do sto, a posljednjih se dana popeo blizu dvjesto novooboljelih. ➡️ U Primorsko-goranskoj županiji 104 novozaražena ➡️ Sve o koronavirusu ➡️ COVID-19 - najnovije informacije

Glavni epidemiolog NZZJZ-a Primorsko-goranske županije Dobrica Rončević rekao je kako zadnjih dana Primorsko-goranska županija ima mini trend koji je pozitivan u odnosu na smanjivanje dnevne incidencije te se broj aktivnih slučajeva polako smanjuje. Dodao je kako će manje ljudi tražiti intenzivniju liječničku skrb u bolnici koja je na rubu visokog opterećenja ako brojevi novooboljelih se počnu smanjivati.

Poručio je da se na području županije javljaju manja žarišta koja su povezana s lokalnom transmisijom osoba koja se druže. Rončević je rekao kako je dobra vijest što na području županije nema većih žarišta unutar organizacija i različitih ustanova. Naglasio je kako će Rijeka dobiti svoju prvu COVID-ambulantu.

- To će značiti poboljšanje zdravstvene skrbi za COVID-pozitivne pacijente koji nisu za bolničko liječenje, rekao je.

Dodao je kako će se s COVID-ambulantom smanjiti i pritisak koji je vezan za dijagnostiku i liječenje u bolnici.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!