10:17 / 03.09.2021.

Autor: HRT/Hina

Rovinj do kraja rujna očekuje oko 3,2 milijuna noćenja

Panorama Rovinja (Foto: Srecko Niketic/PIXSELL)

Panorama Rovinja (Foto: Srecko Niketic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Dugogodišnji "šampion hrvatskog turizma" i ove godine postiže najbolje turističke rezultate među svim odredištima, a do kraja rujna očekuje više od 3,2 milijuna noćenja, čime bi u odnosu na 2019. bio u zaostatku od oko 15 posto, ističu iz Grada Rovinja.

Od početka ove godine do jučer u Rovinju je ostvareno 2,7 milijuna noćenja, što je 18 posto manje nego u isto vrijeme 2019., a do sredine rujna, odnosno 15. i 16. rujna kada slave Dan Grada i blagdan Svete Eufemije, u tom gradu se nadaju 3-milijuntnom noćenju odnosno do kraja rujna ih očekuju nešto više od 3,2 milijuna.

Iz Grada Rovinja kažu da je ova sezona i nadmašila sva očekivanja.

U Rovinju je po podacima Turističke zajednice Rovinja trenutno nešto više od 31,3 tisuće registriranih turista, jednako kao 2019. Među strancima najviše je Nijemaca, koji su ukupno ostvarili najviše od ukupnih noćenja ili 36 posto. Daleko manje ili 14 posto noćenja odnosi se na Austrijance, a onda slijede Nizozemci i hrvatski građani s udjelom od po 6 posto, te Talijani s 5 posto.

Turisti su za smještaj najviše birali kampove, a potom privatni smještaj, hotele i turistička naselja. Gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga ističe zasluge svih uključenih u sezonu, od javnih službi do privatnog sektora i stanovnika. Dodao je i da su se svi u Istri strogo pridržavali propisanih epidemioloških mjera, što turisti cijene.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!