21:38 / 29.01.2019.

Autor: HRT

Ručnicima, suncobranima i "luftićima" protiv koncesija

Dusko Marusic/PIXSELL

Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Plaže se neće ograditi. Ova gradska uprava nije uprava koja će podizati ograde, već suprotno, ona ih miče - zaključio je Cvek.
Tristotinjak prosvjednika okupilo se večeras na pulskom Forumu, uoči sjednice pulskoga Gradskog vijeća, gdje su rastegnuli ručnike, "luftiće", suncobrane i ostale rekvizite za plažu, prosvjedujući zbog namjere Grada da se plaže dodijele u koncesiju.

- Ovo je prevažan trenutak za grad koji moramo iskoristiti da vratimo gradskoj vlasti ulogu koja joj pripada, odnosno da služi građanima i javnom interesu. Arogancija i bahatost političara događaju se samo kada im građani to dopuste dok su građani moćni kada se udruže - izjavila je Dušica Radojčić iz inicijative Volim Pulu, koja je organizirala prosvjed.

Ocijenivši da je uvažavanje građana i njihovo uključivanje u donošenje odluka prvi korak prema stvaranju dobroga i pravednog sustava javne vlasti, koja će raditi u interesu cijele zajednice, Radojčić je istaknula kako je sustav koji provodi gradska vlast potpuno suprotan jer su, kako je rekla, "građani zadnja rupa na svirali, bitne odluke se donose bez argumentacije i opravdanosti, a loše se odluke jednostavno nameću".

Zamjenik pulskoga gradonačelnika Robert Cvek novinarima je izjavio da građani Pule nemaju razloga za zabrinutost jer, kako je rekao, "ovaj plan koji bi trebao usvojiti na Gradskome vijeću samo je jedna vrst preduvjeta za nekakve potencijalne koncesije koje se mogu desiti na tom području".

- Identične odluke s identičnim lokacijama donosile su se u protekle četiri godine. Isključivi interes ovoga grada je razviti područje novim sadržajima, obogatiti ga i koji će biti na usluzi svim građanima - istaknuo je Cvek i dodao kako dugogodišnje koncesije nisu prijetnja jer na tim plažama i sada postoje koncesijska odobrenja koje koriste svi građani.

- Plaže se neće ograditi. Ova gradska uprava nije uprava koja će podizati ograde, već suprotno, ona ih miče - zaključio je Cvek.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!