Ruglo u Labinu

26.09.2019.

17:07

Autor: J.K./T.V./HRT

-

-

Foto: - / -

Najveći istarski Dom zdravlja onaj je u Labinu. Građen 70-tih godina prošloga stoljeća, osebujno je arhitektonsko djelo svojega doba, predstavljano i na međunarodnim izložbama. No, čini se da ga je vrijeme dotuklo.
Najveći istarski Dom zdravlja onaj je u Labinu. Građen 70-tih godina prošloga stoljeća, osebujno je arhitektonsko djelo svojega doba, predstavljano i na međunarodnim izložbama. No, čini se da ga je vrijeme dotuklo. Zgrada vapi za obnovom. Neki njezini dijelovi zacijelo nisu na ponos ni zdravstvu, ni Gradu Labinu.

Za zgradu su mjerodavni Istarski domovi zdravlja. Oni pak žele kompletno energetski obnoviti zgradu. Projekt vrijedan 12 milijuna kuna ne mogu ostvariti jer vlasništvo nije riješeno. Vlasnik je, naime, dijelom država.

- Ali, evo, sad je tu nova zakonska regulativa koja će nam, nadamo se, to omogućiti. Onda nam ostaje riješiti još mali dio parcele u privatnom vlasništvu, gdje zapinje i dalje po našim informacijama, ali nadamo se da će i to biti riješeno, kaže Ante Ivančić, ravnatelj Istarskih domova zdravlja.

Zgrada nije u našoj nadležnosti, no jest u našemu gradu i pomoći ćemo, kažu u Gradu Labinu. Pozivaju mlade da se suzdrže od šaranja po zidovima, Istarske domove zdravlja da video nadzorom zaštiti zgradu, a sami obećaju pomoć u uklanjanju sramotnoga izgleda zida.

- Što se mene tiče možemo krenuti sutra. Grad je spreman već sutra u dogovoru s vlasnikom, Istarskim domovima zdravlja, očistiti ovaj zid, naravno o našem trošku, kaže Valter Glavičić, ravnatelj Istarskih domova zdravlja.

Za mjesec dana ovi bi zidovi trebali biti čisti, ako je vjerovati riječi čelnoga čovjeka Labina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!