18:47 / 11.04.2019.

Autor: Darko Santini/HRT

"Ruke pomažu" - europski novac za pomoć starijima

-

-

Foto: - / -

Dodatna dobrobit ovog projekta je edukacija gerontodomaćica što znači da će one ubuduće biti konkurentnije na tržištu rada.
Projektom "Ruke pomažu" iz Europskog socijalnog fonda financira se zapošljavanje gerontodomaćica - osoba koje će pomagati starijim i nepokretnim građanima. U Općini Viškovo ugovore je potpisalo šest gerontodomaćica, a uskoro će u susjednoj općini Klana biti zaposleno njih još devet.

Za šest žena završilo je razdoblje nezaposlenosti. Plaća gerontodomaćice osigurana im je iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali barem za sljedeće dvije godine.

Gerontodomaćice će pružati pomoć u kući starijim i slabije pokretnim osobama koje su same ili kada su njihovi ukućani na poslu.

Općina Viškovo pratit će i druge europske natječaje kako ove gerontodomaćice ne bi bile zaposlene samo na određeno vrijeme.

Dodatna je dobrobit ovog projekta edukacija gerontodomaćica što znači da će one ubuduće biti konkurentnije na tržištu rada.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!