12:50 / 05.03.2021.

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Sve je spremno za rušenje prve obiteljske kuće u Kukuruzarima

Ruši se prva oštećena kuća u Kukuruzarima

Ruši se prva oštećena kuća u Kukuruzarima

Foto: Dnevnik / HRT

Nastavlja se rušenje na petrinjskom području. Novinarka Tamara Marković za središnji Dnevnik HTV-a rekla je da su prioriteti i dalje objekti u državnom i gradskom vlasništvu, dok će se privatne obiteljske kuće rušiti nešto sporijim tempom jer se tek zaprimaju zahtjevi za obnovu. 

Što se tiče zahtjeva za obnovu, njih je do sada zaprimljeno oko 3200.

Na Trgu dr. Franje Tuđmana u petak je srušena zgrada u kojoj su do potresa bile prostorije svih političkih stranaka u Petrinji. Sve je spremno i za rušenje prve obiteljske kuće u selu Kukuruzari. Obitelj Zolek danas je iz nje izvlačila posljednje stvari koje su im ostale nakon potresa. Na objektu je isključena struja i voda, i sve je spremno za bagere koji bi trebali doći u subotu oko 9 ujutro i početi s rušenjem.

Nakon što se stari objekt sruši, na istom mjestu bi trebala biti izgrađena drvena kuća. Trebala bi biti gotova kroz mjesec dana, a riječ je o donaciji poduzetnika. Obitelji se, priznaju, bilo teško oprostiti od svog doma, ali dodaju kako se i pomalo vesele jer bi nova kuća trebala biti sigurnija od potresa i bolje zadržavati toplinu.

Od ponedjeljka kreće rušenje triju zgrada u Petrinji. Na zgradi suda rušit će se kat, a prizemlje ostaje bez obzira na crvenu naljepnicu.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!