Ruši se kuća u naselju Slani Potok

31.05.2022.

14:26

Autor: T.V./HRT

 Ruši se kuća u naselju Slani Potok

Ruši se kuća u naselju Slani Potok

Foto: HTV / HRT

Počela je obnova nakon potresa u Krapinsko-zagorskoj županiji. Ruši se kuća u naselju Slani Potok u općini Gornja Stubica. 


Obnovu je prošloga tjedna najavio zagorski župan Kolar nakon sastanka s ministrom prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivanom Paladinom.

Analizirano je više od 200 zahtjeva za obnovu, koji su pristigli iz Krapinsko-zagorske županije. Doneseno je 106 odluka. Osim u Slanom Potoku, rušit će se i u Jakšincu.

U tijeku je postupak javne nabave za izvođače radova za još 9 kuća.

- Prema mojim saznanjima, prvi objekti će se graditi tek na jesen, znači skoro tri godine će proći od potresa kad će ljudi useliti u nove kkuće. Rušit će se i kuća u Jakšincu, a u najavi je još niz kuća koje su za rušenje, rekao je Jasmin Krizmanić, načelnik Općine Gornja Stubica.

- Čim ovdje završimo, krećemo u Zagreb, u Čučerje, tamo isto rušimo. Ima još natječaja, bit će posla, poručio je Zlatko Martinčić, voditelj gradilišta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!