15:25 / 22.02.2020.

Autor: M.Š./Hina

Rusi u Karlovcu pokušali orobiti bankomat, uhićeni su

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Dvojicu Rusa, u dobi od 21 i 22 godine, policija je prijavila zbog sumnje da su, pri pokušaju da se domognu novca, oštetili bankomat u Karlovcu.
Dvojicu Rusa, u dobi od 21 i 22 godine, policija je prijavila zbog sumnje da su, pri pokušaju da se domognu novca, oštetili bankomat u Karlovcu.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da su mladići, prema prethodnom dogovoru, u različito vrijeme, s jednim danom razlike, i na različite načine došli u Zagreb, gdje su odsjeli u različitim hotelima.

U četvrtak ujutro unajmili su automobil, odvezli se u Karlovac i parkirali pokraj bankomata.

Najprije su demontirali plastiku na gornjem dijelu bankomata iznad tipkovnice, pri čemu su napravili otvor kroz koji se može pristupiti komunikacijskim žicama i elektroničkim putem dati nalog bankomatu za isplatu novca.

No novac nisu uspjeli izvući pa su otišli.

Policija je izvijestila da su tijekom pretrage vozila i prostora gdje su boravili pronađeni "predmeti prikladni za prikrivanje identiteta prilikom mogućih činjenja kaznenih djela".

Nakon završetka kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena je Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!