Ruski poduzetnik Mikail Šelkov donirao dubrovačkoj bolnici 1,8 milijuna kuna

12:42 / 09.07.2021.

Autor: M.M./Hina/HRT

1,8 milijuna kuna dubrovačkoj bolnici

1,8 milijuna kuna dubrovačkoj bolnici

Foto: Grgo Jelavic / Pixsell

Tvrtka "Renesansa" u vlasništvu ruskog poduzetnika Mikaila Šelkova potpisala je s dubrovačkom bolnicom 1,8 milijuna kuna vrijedan petogodišnji donacijski ugovor za nabavu nove medicinske opreme i edukaciju zdravstvenog kadra.

Šelkov obnavlja Villu Auroru u Trstenom, u blizini Dubrovnika, te negdašnje odmaralište na elafitskom otoku Jakljanu, a njegova se tvrtka potpisanim ugovorom obvezala na godinu donirati nešto više od 370 tisuća kuna dubrovačkoj bolnici, koja će novac uložiti u nabavu najmodernije medicinske opreme i u dodatne programe stručnog usavršavanja liječnika.

Direktorica tvrtke "Renesansa" Doroteja Ivanjko podsjetila je kako je donacija bila ideja vlasnika Mikaila Šelkova, kao logičan postupak u doba pandemije.

- Šelkov je poznat po svom dobrotvornom radu, ne samo u Dubrovniku, već i na Mljetu, gdje često boravi. Buduće donacije bolnici ovisit će o potrebama svake godine, rekla je Ivanjko.

Ravnatelj dubrovačke bolnice Marijo Bekić istaknuo je kako će prvom donacijom Odjel za ginekologiju i opstetriciju opremiti modernim krevetima koji će rodiljama olakšati oporavak.

- Taj odjel okrenut je prema zapadu i ljeti su uvjeti boravka bili prilično neugodni. Nedostaje klimatizacija, a određen broj otvora je bio u kvaru. Sad će ti uvjeti biti ne samo poboljšani, već potpuno promijenjeni. Sad je taj odjel ugodan za boravak, rekao je Bekić.

Voditelj Odjela za ginekologiju i opstetriciju Zoran Tešanović istaknuo je kako je infrastruktura bolnice iz 1984. godine i funkcionira velikim naporom tehničke službe, ali ju je potrebno redovito obnavljati i održavati.

Ruski poduzetnik Mikail Šelkov bogatstvo je stekao na titanu i proizvodnji tehnologije za zrakoplove, a 2006. proglašen je počasnim građaninom Mljeta za doprinos ukupnoj kvaliteti života lokalne otočne zajednice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!