18:22 / 28.03.2022.

Autor: M.Š./HRT

Rusko veleposlanstvo oglasilo se o izjavama Grlića Radmana u "A sada Vlada"

Veleposlanstvo Ruske Federacije

Veleposlanstvo Ruske Federacije

Foto: Josip Regovic / PIXSELL

Rusija je uputila snažan prosvjed Hrvatskoj zbog uvredljivih i neutemeljenih optužbi ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana o ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu kojeg je nazvao ratnim zločincem, priopćilo je rusko veleposlanstvo u Zagrebu.

- Uvredljivi jezik i neutemeljene optužbe na račun predsjednika Ruske Federacije apsolutno su neprihvatljive, kaže se u priopćenju.

Rusija prosvjeduje i smatra neprihvatljivim i to što je Grlić Radman izabranu rusku vlast nazvao "režimom" i javno poželio da ne ostane još dugo na vlasti.

- Imajući to u vidu, ruska strana je izrazila snažan prosvjed Zagrebu. Ovakvo neodgovorno ponašanje predstavnika hrvatskog rukovodstva razara tkivo bilateralnih rusko-hrvatskih odnosa koji ove godine obilježavaju 30 godina, kaže se u ruskom priopćenju.

U njemu se službeni Zagreb poziva da se suzdrži od izazivanja negativnih posljedica za međudržavne odnose Rusije i Hrvatske.

- Također smatramo potrebnim pridržavati se općeprihvaćenih pravila međunarodne komunikacije i diplomatskog bontona, kažu u veleposlanstvu.

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman prošle je srijede u emisiji "A sada vlada" Hrvatskog radija izjavio da je Vladimir Putin počinitelj ratnih zločina i ponadao se da "ruski autokratski režim" neće biti duga vijeka 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!