Ruže za medicinske sestre i tehničare KBC Dubrava

12.05.2021.

12:49

Autor: HRT/D.D.

Ruže za medicinske sestre i tehničare KBC Dubrava

Ruže za medicinske sestre i tehničare KBC Dubrava

Foto: HTV / HRT

Povodom međunarodnog dana sestrinstva medicinskim sestrama i tehničarima KBC Dubrava podijeljene su ruže u znak zahvalnosti za njihov rad u izazovnoj godini.

Galerija
Ruže za medicinske sestre i tehničare KBC Dubrava, Foto: HTV/HRT
Ruže za medicinske sestre i tehničare KBC Dubrava, Foto: HTV/HRTRuže za medicinske sestre i tehničare KBC Dubrava, Foto: HTV/HRT

- Veliko mi je zadovoljstvo da u ime uprave naše bolnice i svih djelatnika mogu čestitati međunarodni dan sestrinstva našim vrijednim i požrtvovnim medicinskim sestrama i tehničarima. U godini kada je zdravstveni sustav bio izvrgnut ekstremnim naporima i izazovima, mislim da smo svjedočili jednoj velikoj požrtvovnosti, humanosti, etičnosti i profesionalizmu našeg osoblja u ovoj bolnici, rekao je  prof. dr. sc. Ivica Lukšić, ravnatelj KBC Dubrava.

- Svi smo svjesni da su medicinske sestre i tehničari kliničke bolnice Dubrava dali iznimni doprinos u borbi protiv pandemije i ja se u ime ravnateljstva na tome najsrdačnije zahvaljujem. Zahvaljujem se i svim ostalim zdravstvenim djelatnicima iz drugih zagrebačkih bolnica koji su nam došli u pomoć, koji zajedno s našim osobljem vrijedno rade i pomažu u zbrinjavanju i liječenju covid bolesnika. Vjerujem da na sa sve skupa čeka ljepše i mirnije vrijeme pred nama i da će procijepljenost dovesti do gašenja epidemije, dodao je Lukšić.

Glavna sestra KBC Dubrava čestitala je međunarodni dan sestrinstva svim kolegicama u KBC Dubrava, kao i svim kolegicama i kolegama u Hrvatskoj i svijetu, te je zahvalila strukovnom sindikatu medicinskih sestara na donaciji ruža.

- Želim se zahvaliti svim kolegicama koje s dale izniman napor u zbrinjavanju covid bolesnika pri čemu su morale paziti na njihovo, svoje i zdravlje svoje obitelji. One su to hrabro, stručno i dostojanstveno odradile, rekla je Ana Primorac, glavna sestra KBC Dubrava.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!