08:26 / 11.11.2020.

Autor: Dobro jutro Hrvatska/IMS/HRT

Ružić: Respiratora ima dovoljno, kadrove reorganiziramo

-

-

Foto: - / -

U riječkom KBC-u liječe se 82 pacijenta s koronavirusom, kazao je Alen Ružić, ravnatelj KBC-a Rijeka. Napominje da je Infektivna klinika ondje već danima puna pa su kapaciteti morali biti prošireni.
U riječkom KBC-u liječe se 82 pacijenta s koronavirusom, kazao je Alen Ružić, ravnatelj KBC-a Rijeka. Napominje da je Infektivna klinika ondje već danima puna pa su kapaciteti morali biti prošireni.

➡️ Sve o koronavirusu
➡️ Koronavirus - najnovije informacije

- Balansiramo između pružanja zdravstvenih usluga i za sve ostale bolesnike. U ovoj smo regiji jedina ustanova koja pokriva sve specijalizacije, hitna stanja. Posebno se brinemo o prioritetnim bolesnicima i onkološkim te svima onima kojima je medicinska skrb potrebna, dodaje Ružić.

Naglasio je da će do sutra biti postavljen kisik na još 70-ak kreveta i da je to "zlatna rezerva za slučaj da se broj poveća". Dodaje da respiratora ima dovoljno, a kadrove se trenutačno reorganizira.

Ružić ističe da je njegova bolnica bila jedna od posljednjih koja je donijela odluku da partneri ne mogu sudjelovati na porođajim. Smatra da je to bila nužna odluka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!