15:53 / 03.12.2020.

Autor: Anamarija Škorić/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

S Covid redarima u kontroli

-

-

Foto: - / -

Inspektori civilne zaštite na terenu su svakodnevno. Pridružili smo im se u Šibeniku.
Peti je dan primjene novih - strožih protuepidemijskih mjera. Naša šibenska ekipa provjerila je poštuje li se u prodavaonicama i javnom gradskom prijevozu. 

➡️ Koronavirus - najnovije informacije 
➡️
Plenković: Ostavimo druženja za bolje vrijeme, držite se mjera 
➡️
Kaić: Predviđeno je cijepiti cijelo stanovništvo 

Inspektori civilne zaštite na terenu su svakodnevno. Isticanje maksimalnog broja osoba u prostoru, upozorenja o nošenju maski, oznake za razmak - sve se provjerava.  Građani, kupci - propisano pozdravljaju.

- Današnji nadzori su pokazali da se svi građani drže pripisanih mjera i da se svi oni koji su vlasnici, odnosno korisnici prostora - drže onoga što je propisano kao dio epidemioloških mjera, kaže voditelj šibenske Službe civilne zaštite Milovan Kević.

Od početka pandemije ispektori su na terenu bili ukupno tisuću 920 puta. U trgovinama je utvrđeno 14 nedostataka, ugostiteljskim objektima 24 nedostatka. To su sve bili nedostaci koji su se otklanjali tijekom samog nadzora, dodaje Kević.

Strogo se nadzire primjena mjera u javnom prijevozu

- Mjere se poštu, nose se maske ispravno, problema nema. Vodi se računa i o ograničenju broja putnika - zauzeto može biti samo 40 posto sjedala u autobusima, objašnjava vozač Nikola. 

- Tamo gdje smo primjetili evetualno veće prisustvo putnika, u vršnim opterećenjima - uveli smo dodatne autobuse tako da to rasteretimo, kaže direktor prijevozničke tvrtke Branimir Knez. Odnosi se to na mali broj linija. Jer, putnika je sve manje. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!