08:21 / 03.08.2021.

Autor: HRT

S kišom je ponegdje počeo dan, a slijedi nam sunčano s promjenjivom naoblakom

Kiša jutros na sjevernom dijelu države

Kiša jutros na sjevernom dijelu države

Foto: HRT / HTV

U podravskom, prigorskom, zagorskom i međimurskom dijelu Hrvatske dan je počeo kišovito. Za to je kriva "linija nestabilnosti" koja se premještala preko sjevera države. U Krapini i Varaždinu palo je oko 10-ak litara kiše po četvornom metru, a u ostalom dijelu države bilo je sunčano. U srijedu će biti nešto sunčaniji dan i još malo toplije, kazala je HRT-ova prognostičarka Tomislava Hojsak.  

Temperatura u unutrašnjosti je u 6 sati bila od 16 do 18 °C, a u nastavku danu bit će djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Mjestimice će biti malo kiše, uz poneki pljusak, i to uglavnom u zapadnim predjelima. Temperatura zraka bit će nešto viša nego jučer.

Na Jadranu je jutarnja temperatura od 18 do 26 °C, koliko je bilo u 6 sati u Splitu. Dalje će biti djelomice ili pretežno sunačno. Naoblaka s juga u nastavku dana polako će prekrivati nebo nad Jadranom. Kiše ili lokalnih pljuskova bit će uglavnom na sjevernom Jadranu i to ponajprije na širem području Rijeke i u Istri, gdje opet može biti grmljavinskog nevremena. Temperatura zraka bit će od 28 do 31 °C. 

Sutra će biti nešto sunčaniji dan i još malo toplije. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!