15:24 / 19.11.2021.

Autor: HRT/Hina

S negativnim PCR testom na posao se vratilo 12 triljskih policajaca

Postaja granične policije i Tranzitni prihvatni centar za strance u Trilju

Postaja granične policije i Tranzitni prihvatni centar za strance u Trilju

Foto: Milan Sabic / PIXSELL

S negativnim PCR testom u petak se na posao vratilo 12 od 19 triljskih graničnih policajaca koji ranije nisu imali covid potvrde pa nisu mogli odraditi svoj posao, potvrdio je Hini načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić.

Marendić je kazao da za ostalih sedam policajaca iz druge smjene, koji također nisu imali uvjete za rad, treba tek vidjeti kakvo će stanje biti s njima narednih dana kada se vrate u smjenu.

- Dvanaest djelatnika PGP Trilj jutros su došli u službu i svi su imali uvjete za rad jer su pri ulazu pokazali test. Preostalih sedam policajaca još nisu došli u svoju smjenu koja će im biti ili sutra ili u nedjelju. Tada ćemo i znati kakva će biti situacija s njima, potvrdio je Marendić.

Riječ je o policajcima koji u utorak prilikom ulaska u službene prostorije nisu dali na uvid EU digitalnu covid potvrdu ili drugi dokaz o cijepljenju, preboljenju, odnosno testiranju na virus SARS-CoV-2.

- Zbog toga im nije bio omogućen ulazak u službene prostorije pa su ostali ispred postaje, gdje se okupila i grupa građana. "Za vrijeme tog okupljanja, koje nije bilo prijavljeno policiji, nije bilo narušavanja javnog reda i mira niti potrebe za policijskim postupanjem, rekao je ranije Marendić.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!