15:22 / 25.04.2019.

Autor: HRT

Sa zatvorene sjednice Vlade - objavljeni kandidati RH za europskog tužitelja

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vlada je informirana o stanju iskorištenosti sredstava europskih strukturnih i investicijskih fondova u Republici Hrvatskoj te o pregledu zakonskih prijedloga iz plana zakonodavnih aktivnosti za 2019. godinu, navodi se u priopćenju.
Vlada je sa zatvorenog dijela današnje sjednice objavila da je utvrdila prijedlog odluke o osnivanju konzulata. Budući da ta točka dnevnog reda ima oznaku "tajna", Vlada i nije objavila detalje u vezi s tim. 

Vlada je informirana o stanju iskorištenosti sredstava europskih strukturnih i investicijskih fondova u Republici Hrvatskoj te o pregledu zakonskih prijedloga iz plana zakonodavnih aktivnosti za 2019. godinu, navodi se u priopćenju. 

U raspravi o kadrovskim pitanjima Vlada je priopćila da su Tamara Laptoš, Julijana Stipišić i Goran Supančić tri kandidata Republike Hrvatske za europskoga tužitelja. Izabrani su na temelju provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju koji je provelo Povjerenstvo za predlaganje nacionalnih kandidata Republike Hrvatske za europskoga tužitelja u Uredu europskoga javnoga tužitelja. 

Zbog isteka mandata Vlada je razriješila dužnosti dio dosadašnjih članova Statističkog savjeta Republike Hrvatske, a imenovala je nove.

S danom 30. travnja 2019. razriješena je pomoćnica ministra zaštite okoliša i energetike Snježana Hopp.

Vlada je Glavnoj skupštini društva Hrvatska elektroprivreda d.d. za izbor članova Nadzornog odbora Društva, do provedbe postupka izbora članova Nadzornog odbora, a najdulje na šest mjeseci, jer im 28. travnja 2019. istječe mandat od šest mjeseci, predložila doc. dr. sc. Lukšu Lulića i Ivu Ivančića.    
    

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!