Sa zgrade Vijeća srpske nacionalne manjine u Varaždinu opet skinuta zastava

02.04.2022.

21:22

Autor: M.Š./Hina/HRT

Varaždin

Varaždin

Foto: Branko Tezak / PIXSELL

Sa zgrade Vijeća srpske nacionalne manjine u Varaždinu ponovno je otuđena srpska zastava, priopćila je u subotu Županijska organizacija SDP-a Varaždinske županije oštro osuđujući taj čin mržnje.

Kako je Hini potvrdila glasnogovornica Policijske uprave varaždinske Marina Kolarić, u vremenu od petka popodne do subote oko 10 sati kada je zaprimljena prijava, sa zgrade u centru Varaždina otuđena je zastava jedne nacionalne manjine, dok su druge zastave ostavljene, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.

O incidentu se očitovala i saborska zastupnica i predsjednica županijskog SDP-a Barbara Antolić Vupora koja je oštro osudila ovaj ponovljeni vandalizam u Varaždinu, gradu koji bi, kako kaže, trebao biti grad tolerancije, kulture i mirnog suživota svih građana uključujući i nacionalne manjine.

S obzirom na to da nije riječ o prvom ovakvom incidentu, već je srpska zastava s iste zgrade otuđena i u studenom prošle godine, Antolić Vupora je istaknula kako time netko dijelu građana šalje poruku da u Varaždinu nisu dobrodošli.

- Uvjerena sam da se ovakve stvari ne bi događale da našu djecu od malih nogu kroz građanski odgoj učimo toleranciji, no ovaj primjer nažalost govori kako je društvo u tom pogledu zakazalo, poručila je Antolić Vupora u priopćenju županijskog SDP-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!